torsdag den 19. juni 2014

Pude af hæklede lapper

Pude af hæklede lapper.
Nu er de turkis farvede lapper blevet til en pude, og jeg er rigtig tilfreds med resultatet.
Den vil nok mest blive en terrassepude, da jeg synes den har den der glade sommerhus eller kolonihave stil ;-)
Jeg har brugt 36 stk. af de store lapper og 12 stk. af de små lapper.
Se opskrift på lapperne Lutteridyl
Lukningen og de hæklede knapperne er min egen ide. Man kan evt. finde inspiration til knapperne fra min opskrift på hatte til flaskepropper, der kan ses her.
Hæklet pude med knappelukning.

søndag den 15. juni 2014

Hyldeblomstdrik

Hyldeblomstdrik.
For mig er duften af hyldeblomst lig med starten på sommeren, og jeg har været i skoven for at plukke nogle skærme. Blot forstår jeg ikke, hvorfor der altid skal vokse brændenælder under de hyldeblomster jeg plukker, nå men det lykkes at få fat i dem alligevel :-)

Opskrift

min. 40 stk. hyldeblomstskærme
1 kg sukker (jeg brugte både rørsukker og alm.)
2-3 økologiske citroner
20 g citronsyre
2 l vand 
Atamon til skylning af flasker.

Hyldeblomstskærmene rystes fri for kryb og stilken klippes af.
Sukker, citronsyre, saft og skal af citronerne blandes med blomsterne, 
og det kogende vand hældes over.
Stilles i køleskab i 3-4 dage.
Sies gennem et klæde og hældes på atamonskyllede flasker.

Se også opskrift på "Hyldeblomstsaft" her. 

søndag den 8. juni 2014

Hæklede lapper......

Bomuldslapper i ynglingsfarver.
Jeg er blevet helt vild med at hækle små lapper. De er så afslappende at sidde med foran fjernsyn eller i solen. De her lapper er i bomuld, og blev brugt som en overspringshandling i stedet for hele tiden, at skulle hæfte ender på det store hæklede tæppe, jeg lige har gjort færdig.
Lapperne vil jeg hækle sammen til en pude, og der kommer nok et indlæg om det en af dagene :-)
Se opskrift på lapper på "lutteridyl". Det er en super billede serie, der er lavet der.
Se det store hæklede tæppe, der lige er blevet færdig, her
Nu kan du også se den færdige pude af lapperne her "Pude af hæklede lapper".

lørdag den 7. juni 2014

Fuld fart på georginerne.....

Staudebed ændret til bed med georginer.
Alle georgineknoldene har igen fået en plads i haven. Man kan næsten se dem gro, så hurtigt vokser de. Et godt råd er, hvis der er dræbersnegle i haven, at drysse gift rundt georginerne, for sneglene elsker de nye friske skud og kan på bare en nat, æde dem helt tilbage til jordoverfladen.
Dette bed var før et staudebed, men der var kommet skvalderkål i det hele. Nu forsøger jeg, at komme det til livs ved plante georginer i det. Georgineknoldene skal jo op inden vinter, og på det tidspunkt kan jeg så grave bedet igennem igen og ligeledes til foråret. Så håber jeg at bedet er fri for skvalderkål.

fredag den 6. juni 2014

Sommerens første små buketter

En af sommerens første buketter.
Jeg nyder igen at kunne finde blomster i haven til buketter, og i dag har jeg plukket til et par stykker. Til den første buket er plukket lupin, løvefod og blå knopurt. De underste blade, rundt buketten, er hortensia blade. 
Den lille vase er fyldt med lyserøde lathyrus. Det er en staudelathyrus, som er krøbet under hegnet indefra min nabo, og nu har jeg den mange steder i haven. Jeg synes den er så smuk med sine to farvede, nærmest orkide lignende blomster.
Smukke Lathyrus.

Staudelathyrus i haven.

torsdag den 5. juni 2014

Hæklet tæppe -så er det tid til en "morfar"


Hæklet slumretæppe.
Finito -endelig blev det hæklede tæppe færdig :-)
192 lapper, samlet størrelse er ca. 125x165 cm. 
Se opskrift på mit tidligere indlæg om det fantastiske tæppe "Hæklet tæppe".
Se flere hæklede lapper "Pude af hæklede lapper".
Hæklet tæppe.

onsdag den 4. juni 2014

Horn med marcipan

Lækre marcipanhorn.
Denne opskrift kommer også hjemme fra mor i Kerteminde, og er blevet delt ud til rigtig mange. Faktisk tror jeg aldrig, de er blevet bagt til børnehave, skole, arbejde o.s.v., uden at jeg er blevet nød til at give opskriften videre.
Hornene bliver ofte bagt her i Villa Marietta. Det er en stor portion på 24 stk, og de er super gode at tage direkte fra fryseren og lune i ovnen, så ikke noget at stresse over :-) 

Opskrift på horn

24 stk. 
500 g mel
250 g smør
75 g gær
2 1/2 dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

Fyld:
100 g smør og 100 g sukker røres sammen til en remonce.
Marcipan (jeg plejer at bruge råmarcipan, men små marcipanbrød med chokolade er også helt fint) mængden bestemmer man selv ;))

Pynt: æg til pensling, mandelsplitter og perlesukker.

Gæren opløses i den kolde mælk.
Mel, sukker og salt blandes og vendes i mælken.
Smør æltes i blandingen.
Dejen deles i 3 og rulles ud til ca. 25 cm i diameter, og deles i 8 stk.
Læg remoncen og marcipan i den brede ende og rul hornene.
Skal hæve mindst 20 minutter på bageplade.
Pensles med æg og drysses med mandelsplitter og perlesukker.
Bagetid 10-15 min. ved 220 grader (pas på, de har det med lige pludselig at blive for mørke)