|
Lækre marcipanhorn. |
Denne opskrift kommer også hjemme fra mor i Kerteminde, og er blevet delt ud til rigtig mange. Faktisk tror jeg aldrig, de er blevet bagt til børnehave, skole, arbejde o.s.v., uden at jeg er blevet nød til at give opskriften videre.
Hornene bliver ofte bagt her i Villa Marietta. Det er en stor portion på 24 stk, og de er super gode at tage direkte fra fryseren og lune i ovnen, så ikke noget at stresse over :-)
Opskrift på horn
24 stk.
500 g mel
250 g smør
75 g gær
2 1/2 dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Fyld:
100 g smør og 100 g sukker røres sammen til en remonce.
Marcipan (jeg plejer at bruge råmarcipan, men små marcipanbrød med chokolade er også helt fint) mængden bestemmer man selv ;))
Pynt: æg til pensling, mandelsplitter og perlesukker.
Gæren opløses i den kolde mælk.
Mel, sukker og salt blandes og vendes i mælken.
Smør æltes i blandingen.
Dejen deles i 3 og rulles ud til ca. 25 cm i diameter, og deles i 8 stk.
Læg remoncen og marcipan i den brede ende og rul hornene.
Skal hæve mindst 20 minutter på bageplade.
Pensles med æg og drysses med mandelsplitter og perlesukker.
Bagetid 10-15 min. ved 220 grader (pas på, de har det med lige pludselig at blive for mørke)