Etiketter

søndag den 1. november 2015

Uhyggelig hygge i Åløkkeskoven

Igen i år gik turen gennem Åløkkeskoven på halloweenaften. 
Børnene fra Åløkke Børnehus stod for at udskære græskarhoveder, og med hjælp fra Gråbrødre spejderne og Skovlauget var skoven udsmykket med lysende uhyggelige græskarhoveder og papirsposer, der sammen viste vejen til engen og den varme kakao :)
Græskarhoveder fra Åløkkeskoven.

Dette er kun fotos af en lille del af de mange udskårne græskarhoveder, men det var, hvad jeg kunne strække familiens tålmodighed til under vores gåtur gennem skoven.
Halloween på engen i Åløkkeskoven.
Villa Marietta´s udsmykning til halloween bar i år præg af en del byggerod, da taget står til en udskiftning.
Halloween på stillads.
Hurtigt lille blomster-græskar arrangement.

mandag den 26. oktober 2015

Halloween græskarhoved

Familie græskarhoved.
Så fik jeg lavet dette års græskarhoved og endda i god tid inden halloween.
I år var min ide, at lave flere græskarhoveder i et græskarhoved......det blev til et 5 i 1 "familie" græskarhoved.
Udskæring af græskarhovedet.

Og endnu et billede med lidt mere lys.

søndag den 25. oktober 2015

Banankage ala Villa Marietta

Villa Marietta´s banankage.
Som så mange andre har jeg i årenes løb bagt adskillige banankager efter Arla´s opskrift. Undervejs er forskellige ting blevet afprøvet, og der er blevet lavet lidt om på opskriften, så den nu er blevet til Villa Marietta´s banankage.
Jeg kender ikke nogen, der ikke elsker banankage, og da det også løser problemet med de overmodne bananer med brune pletter, der ofte ligger i frugtkurven, ja så er det en vind-vind situation, og man undgår madspild.

Opskrift på Villa Marietta´s banankage

3 æg
170 g sukker (eller endnu bedre rørsukker)
2 tsk. vanillesukker
125 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet og afkølet smør 
3 mosede bananer (ca. 250 g)

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret og lad det afkøle mens du laver resten.
Pisk æg, sukker og vanillesukker meget luftigt.
Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med det afkølede smør.
Mos bananerne med en gaffel og vend også det i.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min ved 175 grader
(For at tjekke om kagen er færdig, kan man evt. stikke en kniv ned i kagen, hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere).

Kagen kan også laves om til muffins, der er dej nok til ca. 12 stk.
Bag dem nederst i ovnen i ca. 20-25 min ved 175 grader.
Se original opskriften på Arla´s banankage her.
Godt brugt Karoline opskriftbog.

mandag den 12. oktober 2015

Tid til at høste frø fra haven

Lige nu er det tid, til at samle frø fra haven og drivhuset. Når man tænker på, hvad planteskolerne vil have for et lille brev frø, så er her virkelig penge at spare :)
Pluk frøene og lad dem tørre godt et par dage, herefter bruger jeg kaffefiltre til at opbevare frøene i. Skriv lidt om frøene på kaffefiltrene, for selvom man tror, at man sagtens kan huske det til næste år, har jeg i hvert fald oplevet det modsatte.
Her er frøene fra weekendens høst.

Her er hvad jeg fik samlet i weekenden:

Morgenfruer - de sår sig gerne helt af sig selv i min køkkenhave, men det er skønt, at kunne lave en kant af morgenfruer rundt køkkenhaven. 
Tomater - De bedste fra drivhuset. Kernerne fra tomaterne tørre jeg af på kaffefiltrene, og lader dem være klistret på, indtil de skal sås til næste år. 
Staude Lathyrus - Mest samlet til min svigermor, som starter ny have. 
Spiselige Tagetes - Dem må man bare have, de pynter både salat eller desserten.
Salvie og olivenurt - Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, at så dem, men det skal prøves.
Valmuer - Meget smukke lyserøde valmuer, sår sig selv overalt :), så frøene er egentlig bare til at forære væk.
Chili - Jeg har i år købt mine chili planter, lidt længere nede af vejen, i en lille trillebør-vejbod, og kom til at forkøbe mig, for så mange chilier spiser vi altså hellere ikke. Nu har jeg samlet frø fra de bedste.

torsdag den 1. oktober 2015

Lille ide.....vanille reagensglas vase til blomst

Lille vase af reagensglas.
Når jeg har været ved at smide reagensglassene fra vanillestængerne ud, har jeg ofte tænkt, at de måtte kunne bruges til noget.
Her kommer en lille ide, til at bruge vanille reagensglasset som en lille vase for en blomst. 
Skriv hvis du har et bud på, hvad reagensglassene mere kan bruges til :)
En snor vikles omkring reagensglasset.

onsdag den 30. september 2015

Grøn efterårskrans

Bind en grøn efterårskrans.
I disse skønne efterårsdage er vejret bare perfekt, til at samle grønt til at binde kranse af. 
Her har jeg bundet en krans af elletræets kogler og rakler, agern fra egetræ, troldhasselgrene og efeublomster. Alt sammen helt gratis og fundet i naturen :) Det eneste man skal have i huset, er tyk ståltråd til at lave ringen af, og myrtetråd til at binde materialet fast på kransen med.

Se evt. hvordan du binder en krans her på "Bind en efterårskrans".
Du kan se mange flere bundne kranse her på bloggen.
Grøn efterårskrans. Husk at lave en ring til ophængning.
Grøn efterårskrans.

onsdag den 23. september 2015

Endnu et loppefund..... Drinks bar- og serveringsvogn

Serveringsvogn eller barvogn.
Så har jeg igen været på loppemarked :) og fik købt en fin serveringsvogn / barvogn. 
Jeg måtte helt op og give 400,- og syntes det var dyrt, for jeg plejer kun at købe billige små ting på loppemarkeder. Bagefter ser det ud som om serveringsvognen er en ok handel, for efter lidt googlen, mener jeg det er en tysk Dinett serveringsvogn fra 50-erne lavet af Bremshey & Co. Prisen varierer fra 400-1500,-..... nå jeg er glad for den :)
Serveringsvognen eller barvognen er sammenklappelig, og lavet af krom og "træet" er laminat, der ligner palisander. Jeg tænker barvognen skal indrettes som en lille hjemmebar med gode flasker og glas.
Der kommer flere billede på bloggen, når jeg har fået barvognen pudset og indrettet.
Sammenklappelig serveringsvogn.
Se nogle af mine andre loppefund her.
Nu kan du også se den indrettede bar- og serveringsvogn, her.

lørdag den 19. september 2015

Flere hæklede "Kaj Bojesen" Aber

Stadig ikke kommet videre end abestadiet ;-)
Hæklet Kaj Bojesen aber med tøj.

Her er Kaj Bojesen aberne lavet mere børne- og legevenlige, og har fået fint tøj på.
Arme og ben er syet fast med tråd, der er syet flere gange gennem arm-krop-arm, og lavet bøjelige ved at der kun er ståltråd i de lyse fødder og hænder, så de stadig kan hænge. 
Jeg har leget med at hækle lidt tøj til kaj Bojesen aberne. Der er ingen opskrift på tøjet, det er bare at bruge fantasien. Tøjet er med trykknapper på selerne, og kan let tages af.

En af de gode ting ved hækling er, at man så let kan forme det hæklede undervejs ved hjælp af ind- og udtagninger. 
Børnevenlige "Kaj Bojesen" aber uden ståltråd i armene.
God legelyst :)

Se mit første indlæg om hæklet abe ala Kaj Bojesen her
Se opskriften på aben fra bloggen Kreaposen her.

søndag den 13. september 2015

Bær til morgenmad

Skyr med brombær, hindbær, lidt sirup og et drys lakridspulver.
Dette er ikke nogen "stor" opskrift........blot en anbefaling til at plante bærbuske i haven.  
Det er skønt at kunne gå i haven og plukke sunde vitaminrige bær til morgenmaden.

 Opskrift

Skyr eller græsk yoghurt eller.., brombær, hindbær, lidt sirup og et drys lakridspulver.

Da vi for mange år siden flyttede ind i Villa Marietta, plantede vi stikkelsbær-, ribs- og solbærbuske. Brombær groede allerede vildt rundt omkring, så dem samlede vi, og lavede en slags liggende espalier, hvor jeg hvert forår klipper de gamle, sidste års bær-bærende, grene af og binder de nye grene fast på espalieret. Forfærdeligt arbejde, men som lønner sig, når der skal plukkes bær.
Ribs og solbærbusken er gravet op igen, fuglene var hvert år hurtigere end mig, så høsten slog fejl :(  I stedet blev der plantet en række efterårshindbær, skønne bær, der pga. den sene blomstring ikke får orm.
Til venstre skyr med hybenmarmelade - Til højre skyr med stikkelsbærmarmelade.

Opskriften på stikkelsbærmarmeladen er fra "Den grønne syltebog" udgivet af Tørsleffs Husmoder Service.
Opskriften på Danmarks bedste hybenmarmelade må vente lidt, jeg skal lige have lokket den ud af vores genbo ;)

onsdag den 26. august 2015

Frække hæklede dåser

Frække hæklede dåseskjulere - Lad os kalde dem hr og fru Laursen

Her kommer lige et frækt indlæg ;) hæklede dåseskjulere.
I anledning af venners sølvbryllup har jeg været i gang med at hækle et par "mand og kone" dåseskjulere, som en sjov lille hilsen på dagen.
Og igen de hæklede dåser, med og uden indpakning :)


Opskriften har jeg fundet på bloggen Halager, se den her 
I øvrigt en super blog.

torsdag den 20. august 2015

Frappe - græsk iskaffe

Frappe - lækker kølende iskaffe.

Hvem har ikke drukket den læskende og kølende græske iskaffe Frappe på ferier i Grækenland.
Da jeg, for noget tid siden, var på kaffebaren Fredo's ved Brandts Klædefabrik i Odense, blev jeg mindet om drikken, for her serveres en ret god Frappe. 
Her hjemme har vi så efterfølgende forsøgt, at lave en god Frappe, og her kommer opskriften :)

Opskrift på Frappe (græsk iskaffe):

(opskriften er til en person)
1 1/2 tsk nescafe
1 1/2 tsk sukker
Isvand (koldt fra køleskabet)
Isterninger
evt. lidt mælk 
 
Nescafe og sukker puttes i et højt drinksglas,
og der fyldes en lille smule isvand (kun en fingers bredde) i glasset.
Nu piskes, med en mælkeskummer, indtil skummet er helt tykt og stift.
fyld isterningerne i kaffeskummet og evt. en lille smule mælk.
fyld resten af glasset op med isvand.
Opskrift i billeder - læg mærke til testen med glasset vendt på hoved.
Advarsel !! Pas på ikke at drikke for meget Frappe. Jeg husker ferier, hvor vi enten fik for meget Frappe, Mythos eller ouzoer, i hvert fald døbte vi, meget sigende, vores maveonde "Frappemave".

søndag den 9. august 2015

Sommerbuketter

Sommerbuket med georginer, hortensia,valmuekapsler mv.
og endnu en buket med georginer, hortensia, frøkenhat mv.
Det gode vejr har denne sommer ladet vente på sig, men nu er det endelig blevet lidt varmere :),
og endelig er georginerne begyndt at blomstre. Her er et par buketter fra haven. 

Du kan se flere buketter mv. under afsnittet Haveliv.

onsdag den 5. august 2015

Gin og tonic agurke granita

Til venstre gin og tonic granita og til højre en alm. gin og tonic.
Her kommer en opskrift på gin og tonic granita, jeg lavede som velkomstdrink, da vi fornylig holdt 18 års fødselsdag. Jeg nåede ikke at tage nogle billeder den dag, så det i ser her, er de sølle levninger, der kun rakte til en enkelt granita drink.

Opskrift på gin og tonic granita (opskriften er til ca. 4 drinks)

1/2 dl vand
100 g sukker
Saft af 1 lemon
1 dl agurkesaft (presses i en juicer, eller rives, og vrides i et tyndt viskestykke)
2,5 dl Schweppes tonic
8 cl gin

Vand og sukker koges i ca. 5 min. til sukkeret er helt opløst, og sættes derefter på køl.
Resten af ingredienserne blandes i den afkølede sukkerlage, gin til sidst.
Blandingen sættes i fryseren, og der røres ca. hver 2 time indtil granitaen føles sluch ice agtig.
Spiritussen gør at granitaen aldrig vil fryse hård, og når den skal serveres, røres bare med en gaffel, til granitaen har den rette konsistens.

Måske er du interesseret i at se indlægget om "indrettet bar- og serveringsvogn".

tirsdag den 30. juni 2015

Hæklede studenterhuer

Hæklede studenterhuer
Jeg fandt opskriften på de hæklede studenterhuer, der kan bruges til den hæklede Kaj Bojesen abe, på bloggen Minkreativeverden.dk..... se den her.
De små hæklede studenterhuer kan også bruges som pynt på studentergaver eller som bordpynt.
Se også mit indlæg med hæklet tøj til "kaj Bojesen" abe her.

søndag den 28. juni 2015

Åh abe....hæklet abe ala Kaj Bojesens

Hæklet abe inspireret af Kaj Bojesen
Nu har jeg, ligesom så mange andre, også været i gang med at hækle et par aber inspireret af Kaj Bojesens træabe fra 1951. 
Opskriften har jeg fundet på bloggen Kreaposen, hvor Lærke skriver om hvordan Rosendahl, der producerer aben nu, har givet tilladelse til, at dele opskriften og hækle aben uden salg for øje.
Aben er en rigtig fin ide til konfirmander og studenter som et lille minde om dagen. Den første abe er foræret væk til søde Signe, der lige er blevet student.

Se den super fine opskrift her :)

Den eneste lille ændring jeg gjorde var at putte ståltråd i arme/ben og sy ståltråden fast, da jeg havde hæklet hænderne, og derefter putte fyld i undervejs mens jeg hæklede videre rundt om ståltråden. Det er nemlig ret svært, at stoppe fyld i de lange arme uden at udvide maskerne, så fyldet bliver synligt.
Aben er samlet med trykknapper ved arme og ben, men jeg har også set aben samlet med en lædersnor knude-arm-krop-arm-knude. 

Se også mit indlæg om hæklet tøj til "Kaj Bojesen" abe....Her.
Hæklet abe med studenterhue.

Hyldeblomstdrik

Hyldeblomstdrik.
Husk! lige nu er det tid til at plukke hyldeblomster til hyldeblomstdrik.
Se opskriften lige her.....Hyldeblomstdrik.