Etiketter

tirsdag den 31. marts 2015

hæklede fisk og fiskestang

Hæklede fisk og fiskestang.
I dag blev den hæklede fiskestang med tilhørende hæklede fisk færdig, og er nu klar til at blive til en lille hjemmelavet gave til fætter Elliott. 
Jeg håber han ikke er for lille, til at vide hvordan man fisker. Da jeg så de små hæklede fisk udstillet i Tante Grøn, blev jeg bare nød til at lave nogle, og derefter kom så ideen med fiskestangen til mig.
Fanget.

Opskrift på de hæklede fisk:

Opskriften er fra Tante Grøn, du kan finde den ved at trykke på linket her.
Jeg har ændret lidt på ind- og udtagningerne, så fiskene blev lidt forskellige. Derudover er halen på de hæklede fisk, hæklet med dobbelt garn, jeg synes halen krøllede, hvis man hæklede den efter opskriften.

Opskrift på hæklet fiskestang:

Håndtaget: Pind 2,5. Start med at lave en magisk ring, derefter hækles 8 fm (eller hvad der passer til den pind du vælger) omkring ringen, og ringen strammes til. Fortsæt med fastmasker indtil den ønskede længde på håndtaget. Luk af med en km. Skift evt. farve undervejs.
Spids på fiskestang: Igen startes med en magisk ring, derefter hækles 8 fm osv. akkurat som på håndtag.
Boble: Start med at lave en magisk ring, derefter hækles 6 fm omkring ringen.
1.runde: 2 fm i hver maske (12m)
2.runde: *1 fm, 2 fm i næste maske* gentag *-* 6x(18m)
3-6.runde: 1 fm i hver masker (18)
7.runde: *1 fm, 2 fm sammen* gentag *-* 6x (12m)
8.runde: *2 fm sammen* gentag 6x (6m)
Klip tråden og sy sammen.
Fiskestang: Sav en bambuspind i den ønskede længde. Slib kanterne runde med sandpapir og bor et lille hul ca. 1 cm fra spidsen.
Snøre: Sy en tynd lædersnor gennem den hæklede spids og igennem hullet i bambusstangen, bind en knude. Sy lædersnøren igennem boblen, og bind en lille møtrik forenden af snøren. Lim en magnet fast til møtrikken med Loctite lim.
Fiskene: Træk en lædersnor igennem spidsen af den hæklede fisk, og bind en knude omkring en møtrik (husk at sørge for at de møtrikker du bruger er af jern, så de kan fanges af magneten).
Måtte lige prøve "fiskedammen" :)
Her kommer også lidt reklame for Pottekonen i Kerteminde, hvor det fine fad er fra. Helt fantastisk dygtig keramiker, med super stil, der ofte rammer mit hjerte. Så det er efterhånden blevet til en hel god samling af hendes ting.

1 kommentar:

  1. Hej Mette,

    Jeg faldt lige over din blog og kan se at linket til opskriften ikke virker. Derfor ville jeg lige dele et der gør. Du er velkommen til at skifte det ud hvis du vil, https://tantegroencph.dk/vare/sildefangst/

    Dbh.
    Kristian

    SvarSlet