Etiketter

onsdag den 13. september 2017

Citronverbena is

Hjemmelavet citronverbena is.
Selv om sommeren er over, kan man jo godt spise is :))
Jeg har i et par år haft en citronverbena plante i en krukke på terrassen, og egentlig bare nydt duften, af fin parfumeret citron, når man kom i nærheden af den. 
Så fik jeg den ide at bladene kunne bruges i en is, og afprøvede det med min opskrift på lavendel is, men med citronverbena blade i stedet for lavendel blomster.
Stor succes......smager herligt.  
Prøv den!! (Det er en lille portion, isen kan være i 7 stk. muffins silikoneforme).

Opskrift på citronverbena is

1/2 dl sødmælk
1 tsk. sukker
1 lille håndfuld blade fra citronverbena (se mængden på billedet herunder)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
50 g sukker
2 past. æggeblommer
1/2 stang vanille
1 1/2 past. æggehvider
1/4 l fløde

Mælk, 1 tsk. sukker og citronverbena blade gives et hurtigt opkog. Tages af varmen og trækker i ca. 10 minutter. Derefter sies bladene fra, og væden vrides ud af bladene, for at få al smagen med. Afkøles.
Sukker, vanille og æggeblommer piskes hvidt og luftigt.
Hviden piskes.
Fløden piskes.
Derefter er det bare at vende delene forsigtigt sammen. Først mælkeblandingen op i æggeblommerne, derefter fløden og tilsidst æggehviderne.
Så puttes isen i ismaskine eller bare direkte i fryseren (men husk så at røre i isen nogle gange under indfrysningen).
Mælk, sukker og citronverbena til et hurtigt opkog.
Du kan også se opskriften på lavendelisen her "hjemmelavet lavendelis"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar