Etiketter

tirsdag den 8. juli 2014

Stikkelsbærsaft

Tutti-Frutti saftkoger.
Så blev tutti-frutti saftkogeren, jeg fik i julegave (tak, kære svigerinde), endelig fundet frem, og efter knap et par timer var der lavet stikkelsbærsaft. Jeg havde ikke nogen opskrift, så fandt lidt hist og pist, om hvordan man bruger en saftkoger.

Her er hvad jeg gjorde...

Underste gryde fyldes næsten helt op med vand.
mellemste gryde stilles (tom) ovenpå.
2,5 kg stikkelsbær fyldes i øverste gryde (de behøves ikke at nippes :-))
Der tappes saft af jævnligt, da der endelig ikke må være så meget saft i mellemste gryde, at det løber ned i vandet (Det vil give saften en dårlig smag).
Man skal også passe på at nederste gryde ikke koger tør for vand, dette skulle vist lugte temmelig slemt og ødelægge saften. Det var nu ikke noget problem for mig, der var rigelig vand i gryden hele tiden. Hvis det er nødvendig, at fylde mere vand på skal det være kogende.
Tilsidst kom der ikke mere saft ud af aftapningsslangen og processen var slut.
Saften koges op og sukker kommes i og koger lidt.
Jeg brugte 300 g sukker pr. liter saft.
Stikkelsbærsaft på flasker med en hæklet hat.

1 kommentar:

  1. Hej Mette
    Godt at se den bliver brugt, som du også selv skrev går det faktisk meget hurtigt.
    God fornøjelse. Flot farve som stikkelsbær giver. Sanne

    SvarSlet