Gammeldags fastelavnsboller. |
De fastelavnsboller jeg laver, er efter en opskrift fra min mor.
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller (18 stk.)
500 g mel (plus lidt mere til at samle dejen, der er ret klistret)250 g smør
20 g sukker
100 g gær
1/2 tsk. kardemomme (kan udelades)
1/2 tsk. salt
1 æg
2 dl. kold mælk
Creme:
2 æg
1 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 1/2 dl. mælk
1/2 tsk. vanilje
(Piskes sammen og varmes under piskning, til en tyk creme)
Det kan anbefales at supplere cremen med en remonce af:
50 g sukker
50 g smør
50 g marcipan
(De 3 dele piskes sammen)
Mel, sukker, salt og kardemomme blandes.
Smør smuldres i melet.
Mælk, æg og gær piskes sammen og æltes i melblandingen
(lidt ekstra mel tilføres hvis dejen er for klistret).
Dejen deles i 3 lige store dele. Hver del rulles ud til en tykkelse på 1/2 cm, størrelse ca. 20x30 cm og deles 6 firkanter (18 ialt).
1 spsk. varm kagecreme og evt. 1 tsk. remonce sættes på midten af hver firkant.
Firkanterne lukkes omhyggeligt og sættes på bagepladen med samlingerne nedad.
Hæver 1 time.
Bages i 10-13 minutter i en 200-225 grader varm ovn.
Pyntes med lidt glasur.