Stikkelsbæris pyntet med blå hjulkrone blomst. |
På billedet er stikkelsbærisen pyntet med blå hjulkrone blomst, der er spiselig og smager lidt agurkeagtigt.
Opskrift på stikkelsbæris
350 g stikkelsbær (frosne kan også bruges)125 g sukker
1 vanillestang
2 spsk. citronsaft
6 past. æggeblommer
125 g florsukker
1/2 l fløde
Først laves stikkelsbærkompotten.
Skær stilk og blomst af stikkelsbærrene og læg bærrene i en gryde sammen med sukker, vanillekorn, vanillestang og citronsaft.
Kog kompotten i ca. 15 min.
Stikkelsbærrene behøves ikke at være helt udkogte, jeg kan godt lide når der er små stykker stikkelsbær i isen, men ellers kan man jo blende kompotten (selv om det næsten er synd).
Afkøl stikkelsbærkompotten helt, inden der fortsættes med isen.
Æggeblommer og florsukker piskes hvidt og luftigt.
Fløden piskes.
Nu blandes stikkelsbærkompotten i æggeblommerne, og fløden vendes forsigtigt i til sidst.
Brug en ismaskine (eller rør i isen et par gange mens den fryser) og fordel isen i nogle forme.
Her har jeg brugt nogle forholdsvis stive muffins forme (12 stk), men tror jeg en anden gang vil investere i rigtige isbægre med låg. Det var lidt besværligt af pakke hver enkelt ind i wrap, men dejligt senere at kunne tage et bæger op ad gangen fra fryseren :))
Stikkelsbærkompotten, der skal bruges i isen. |
Se nogle af de andre is der indtil nu er lavet her på bloggen:
Lavendelis
Rabarberis
Brombæris
Du kan se flere opskrifter med stikkelsbær her, Stikkelsbærsaft og stikkelsbærmarmelade.
Du har virkelig lært min familie til at spise stikkelsbær. De har aldrig rigtigt sat pris på min stikkelsbærgrød.
SvarSletDin is smager skønt og friskt og jeg er i gang med 2. Runde inden for en uge. Og mine røde stikkelsbær giver en flot farve til isen. Jeg fandt dine muffin-forme i Søstrene Grene. De skal prøves af nu på gæster.
Tak for opskriften.