Etiketter

onsdag den 8. januar 2014

Hjemmebagte fødselsdagsboller

Boller til fødselsdagen eller bare til en lidt grå hverdag.

"Noget der smager så godt, må være meeeget sundt".

 Gode gammeldags fødselsdagsboller er nok ikke super sunde, men til gengæld smager de rigtig godt :), og er en sikker succes her i Villa Marietta. Opskriften stammer tilbage fra jeg var barn, og dengang var smør og hvidt hvedemel ikke fy-ord.

Opskrift på fødselsdagsboller

125 g smør
2 1/2 dl mælk
1 pk. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
saft af en halv citron
evt. 1 dl rosiner
2 æg (sammenpisket)
ca. 525 g hvedemel

Smør smeltes og mælken tilsættes (blandingen skal være håndvarm).
Gæren udrøres i den lune blanding.
Salt, sukker, citronsaft og sammenpisket æg tilsættes. 
Hvedemel æltes i lidt af gangen. Dejen skal være ret klistret.
Hævning ca. 30 minutter.
Bollerne formes og sættes på bagepladen (ca. 20 stk).
Efterhæves ca. 20 minutter.
Bollerne pensles med æg og bages 10-12 minutter ved 200 grader.

Spises lune med masser af tandsmør og syltetøj. 
Måske vil du også bage brunsviger, se opskrift her "Fynsk Brunsviger".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar