Etiketter

mandag den 9. december 2013

Italienske mandelkager

Italienske mandelkager.
I Villa Marietta er der i denne weekend blevet bagt småkager til julen, og de hårde men sprøde italienske mandelkager er altid en af vores favoritter. Kagerne egner sig fortrinligt til en kop kaffe, men hvis de, som i Italien, dyppes i Vino Santo er det tæt på, at englene synger.

Opskrift på italienske mandelkager

2 æg
250 g sukker
1 stang vanille
250 g mel
1/2 knsp. fint salt
1/2 tsk. bagepulver
revet skal af 1 appelsin og ca. 1 spsk. saft (husk den må ikke være overfladebehandlet)
200 g mandler med skal

Æg, sukker og vanillekorn piskes sammen.
Mel, salt og bagepulver blandes og røres i ægget sammen med saft og skal fra appelsinen.
De hele mandler blandes i dejen og der formes 3 stænger (2x4x25 cm) på bagepladen.
Hvis fingrene gøres lidt våde hænger dejen ikke fast i dem.
Stængerne bages i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
Stængerne skæres nu i 1 cm tykke skiver, som lægges tilbage på bagepladen med siden op. Sæt kagerne tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.
Julesmåkager a la Villa Marietta - Italienske mandelkager, nødde-chokolade kager og kanelstjerner.

Jeg har også bagt nødde-chokoladekager efter opskrift fra Karolines Køkken, og de for tiden politiske ukorrekt KANEL-stjerner er fra Politikens bog om Jul og Vinter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar