Italienske mandelkager. |
Opskrift på italienske mandelkager
2 æg250 g sukker
1 stang vanille
250 g mel
1/2 knsp. fint salt
1/2 tsk. bagepulver
revet skal af 1 appelsin og ca. 1 spsk. saft (husk den må ikke være overfladebehandlet)
200 g mandler med skal
Æg, sukker og vanillekorn piskes sammen.
Mel, salt og bagepulver blandes og røres i ægget sammen med saft og skal fra appelsinen.
De hele mandler blandes i dejen og der formes 3 stænger (2x4x25 cm) på bagepladen.
Hvis fingrene gøres lidt våde hænger dejen ikke fast i dem.
Stængerne bages i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
Stængerne skæres nu i 1 cm tykke skiver, som lægges tilbage på bagepladen med siden op. Sæt kagerne tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.
Julesmåkager a la Villa Marietta - Italienske mandelkager, nødde-chokolade kager og kanelstjerner. |
Jeg har også bagt nødde-chokoladekager efter opskrift fra Karolines Køkken, og de for tiden politiske ukorrekt KANEL-stjerner er fra Politikens bog om Jul og Vinter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar